Ви тут:

      

22 березня в Харкові, місті на сході України, відбувся черговий фестиваль фарб «Холлі». Подібні заходи все частіше проводяться в різних містах нашої країни і демонструють інтерес українців до культур інших народів, а також їх гостинність і толерантність.
У перші по-справжньому теплі весняні дні жителі України всіх національностей намагаються більше часу проводити на вулиці і радіють можливості відвідати цікавий і яскравий захід під відкритим небом. Минулої неділі, 22 березня, кілька сотень харків'ян відвідали традиційне свято індійської культури «Холлі».


Холі - це індійське народне свято на честь приходу весни. Відзначається протягом 2 днів (зазвичай в кінці березня - початку квітня) в повний місяць. У нашій багатонаціональній країні, де мирно уживаються один з одним безліч найрізноманітніших культур, мов, богів і релігій, традицій і звичаїв, весняних свят більш ніж достатньо, проте Холі унікальний і неповторний по-своєму. Він присвячений богу любові Камадеве, чий лук, відповідно до традиційної індуїстської іконографії, зроблений з цукрового очерету, стріли - із стебел квітів, а тятива складається з рою дзижчать бджіл.
Холі - це, насамперед, свято фарб. Основним дійством свята є обсипання один одного сухими індійськими фарбами, так як весна - це буйство кольорів і фарб!
Українці завжди раді гостям з усіх країн, активно цікавляться культурами всіх народів світу і збагачують свою культуру.

  

Travel Turne Tranzito